Pajdeg – så blir den helt perfekt

Foto: Thinkstock
Pajdeg, perfekt deg.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Pajdeg – här är recept på en vanlig pajdeg som funkar varje gång. Knåda inte för länge då kan degen bli lite seg. Vill du ha en sötare deg till frukt eller bär kan du tillsätta 2 matskedar socker.

Pajdeg

Antal: 1 paj Tid: 15 minuter

Ingredienser:

  • 3,5 dl vetemjöl

  • 150 gr smör

  • 0,5 tsk salt

  • 2 msk kallt vatten

Gör så här:

  1. Häll mjöl och salt i en bunke.

  2. Skär smöret i kuber och nyp ihop det med mjölet för hand eller i matberedare.

  3. Tillsätt vattnet, lite i taget, och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

  4. Klä en pajform med degen och nagga botten med en gaffel så det inte blir bubblor när du gräddar den.

  5. Titta efter i receptet om pajbotten ska förgräddas eller inte.

ARTIKELN HANDLAR OM