Matjessilltårta med krämig fyllning
Matjessilltårta med krämig fyllning

Matjessilltårta med krämig fyllning

3,6 (420 röster)

Sill | Mat & Dryck

Matjessilltårta – bjud på en riktigt somrig tårta med matjesill, kavring toppade med rödlök, gräslök och skivor av syrligt äpple. Passar lika bra på buffén som till sommarens utelunch.

Matjessilltårta

  • Ingredienser

  • 12 skivor kavring
  • Fyllning

  • 2 burkar matjessill, à 200 g
  • 1 lök, röd
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 200 g kvarg, naturell
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sillspad
  • salt och svartpeppar
  • Garnering

  • 1 äpple
  • 1 lök, röd
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • salladsblad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Här hittar du alla ingredienser du behöver!

Abba

LÄS VIDARE

Inlagd sill – lättlagad klassiker

ÄMNEN I ARTIKELN

Sill | Mat & Dryck