Lövbiff med pepparrot och äggula

Recept på klassisk lövbiff

Foto: LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYR≈N
Lövbiff med pepparrot och äggula

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Klassisk lövbiff är perfekt att laga när du har ont om tid.
Den här rätten passar både till vardag och fest.
Servera lövbiffen med hemgjort potatismos.

Lövbiff

Portioner: 4 Tid: 15 min

Ingredienser:

  • 4 st tunna skivor lövbiff

  • 4 msk riven pepparrot

  • 4 äggulor

  • salt och peppar

  • smör till stekning

  • saltgurka till servering

Gör så här:

  1. Riv pepparrot. Separera äggulorna från äggvitorna.

  2. Krydda köttet med rikligt med salt och nymalen svartpeppar.

  3. Hetta upp en stekpanna. Smält smöret. Se till att stekpannan är riktigt varm när du lägger i köttet.

  4. Stek köttet mycket snabbt på båda sidor.

  5. Servera med potatismos och saltgurka.

ARTIKELN HANDLAR OM