– Jag tror det handlar om att rätten går att variera och den är också väldigt lätt att göra veganskt. Men det finns några tricks för att göra den riktigt, riktigt bra, säger Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.
I det här avsnittet av ”Vegansk husmanskost” från tv-kanalen Godare visar Gustav hur du gör en perfekt växtbaserad ”Pasta bolognese” – häng med!
”Det finns inget “rätt” sätt att laga köttfärssås om du frågar mig. Det är det som gör den så bra, den är förlåtande, trygg och blir nästan alltid god. Och den är dessutom en av de absolut enklaste rätterna att veganisera utan att kompromissa med varken smak eller textur. Så här gör jag min, eller i alla fall ungefär så här. Den blir alltid lite olika beroende på vad jag har hemma.
Hacka ner vilka grönsaker du vill i soufritton, grönsakshacket som du fräser i början. Alla rotsaker och hårdare grönsaker funkar fint, både råa och tidigare tillagade. Det är bara du som bestämmer. Rödbeta är fantastiskt, så även paprika, blomkål, svamp, aubergine och zucchini.
Ju finare bitar desto större chans att barnen också äter upp grönsakerna istället för att peta bort dem.”