Så lagar du fisk – som en stjärnkock

4 (3 röster)

Årets kock-finalisten Martin Moses tipsar om hur du bäst tillagar fisk i sommar

Middagstips

Martin Moses vill ta revansch från fjolårets snöpliga andraplats i Årets kock. En del av uppladdningen inför årets final består av att tipsa om hur man tillagar fisken – som en stjärnkock.
Här är knepen du behöver för grillad fisk i sommar.

Grillad och rökt fisk toppad med flädersyrad fänkål, örter och lagrad ost

  • Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, utan skinn (t ex kolja, torsk, gös eller makrill)
  • 0.5 dl rökspån av al
  • 2 fänkål, tunnskurna med mandolin
  • 2 msk fläderblomssaftkoncentrat
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl örter, hackade (t ex dill, persilja, dragon, gräslök)
  • 50 g grevéost, lagrad
  • salt och vitpeppar
  • olivolja
  • färskpotatis, smörmosad
  • gräddfil

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Enkla missen som kostade vinsten: Var väldigt tufft

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Årets kock

Recept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Enkla missen som kostade vinsten: ”Var väldigt tufft”

Knepet – så helbakar du fisken i sommar

1 h

Såsen som räddar din grillsommar

2 h

Så blir laxen saftig i ugnen

Så enkelt blir du bearnaise-mästare

30 min

Friterad kyckling med currykräm

1 h

Fem svenska fiskar att äta i sommar

Årets kock-finalisten: ”Tuffaste finalen någonsin”

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

1 h

Hemligheten bakom berömda rödvinssåsen

1 h

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Vad blir det till middag?

Missen många gör när de grillar lax

Grön burrata med sting

30 min

Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

40 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Årets kock-finalisten: Så grillar du bäst grönsaker i sommar

Friterad fisk är flott och gott

30 min

Kockens tips: Så tar du kryddorna till nästa nivå

Succé för såskurserna i Aftonbladet Plus

Hemliga råvaror sätter press på kockarna

Vanliga missen många gör när de steker

Aprikos- och getostfylld fläskfilé

55 min

”Jag fick rivstarta med att laga mat åt kungen”