Så lagar du fisk – som en stjärnkock
Årets kock-finalisten Martin Moses tipsar om hur du bäst tillagar fisk i sommar
Martin Moses vill ta revansch från fjolårets snöpliga andraplats i Årets kock. En del av uppladdningen inför årets final består av att tipsa om hur man tillagar fisken – som en stjärnkock.
Här är knepen du behöver för grillad fisk i sommar.
Grillad och rökt fisk toppad med flädersyrad fänkål, örter och lagrad ost
Ingredienser
- 600 g fiskfilé, utan skinn (t ex kolja, torsk, gös eller makrill)
- 0.5 dl rökspån av al
- 2 fänkål, tunnskurna med mandolin
- 2 msk fläderblomssaftkoncentrat
- 2 msk vitvinsvinäger
- 0.5 dl örter, hackade (t ex dill, persilja, dragon, gräslök)
- 50 g grevéost, lagrad
- salt och vitpeppar
- olivolja
- färskpotatis, smörmosad
- gräddfil
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Enkla missen som kostade vinsten: ”Var väldigt tufft”
Knepet – så helbakar du fisken i sommar





1 h
Såsen som räddar din grillsommar





2 h
Så blir laxen saftig i ugnen
Så enkelt blir du bearnaise-mästare





30 min
Friterad kyckling med currykräm





1 h
Fem svenska fiskar att äta i sommar
Årets kock-finalisten: ”Tuffaste finalen någonsin”
Stekt hälleflundra med blomkålskräm





1 h
Hemligheten bakom berömda rödvinssåsen





1 h
Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!
Vad blir det till middag?
Missen många gör när de grillar lax
Grön burrata med sting





30 min
Stekt piggvar med brynt smör och örtolja





40 min
Grillad flankstek med kryddsmör





45 min
Årets kock-finalisten: Så grillar du bäst grönsaker i sommar

Friterad fisk är flott och gott





30 min
Kockens tips: Så tar du kryddorna till nästa nivå
Succé för såskurserna i Aftonbladet Plus
Hemliga råvaror sätter press på kockarna
Vanliga missen många gör när de steker
Aprikos- och getostfylld fläskfilé





55 min