Så lagar du fisk – som en stjärnkock

4 (3 röster)

Årets kock-finalisten Martin Moses tipsar om hur du bäst tillagar fisk i sommar

Martin Moses vill ta revansch från fjolårets snöpliga andraplats i Årets kock. En del av uppladdningen inför årets final består av att tipsa om hur man tillagar fisken – som en stjärnkock.
Här är knepen du behöver i sommar.

Grillad och rökt fisk toppad med flädersyrad fänkål, örter och lagrad ost

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, utan skinn (t ex kolja, torsk, gös eller makrill)
  • 0.5 dl rökspån av al
  • 2 fänkål, tunnskurna med mandolin
  • 2 msk fläderblomssaftkoncentrat
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl örter, hackade (t ex dill, persilja, dragon, gräslök)
  • 50 g grevéost, lagrad
  • salt och vitpeppar
  • olivolja
  • färskpotatis, smörmosad
  • gräddfil

Gör så här

avAftonbladet

Foto: Årets Kock
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept