Mintchokladkaka
Mintchokladkaka

Mintchokladkaka – härligt seg

3,5 (148 röster)

Bakrecept

En tunn och härligt seg kaka med rejäl mintsmak. Kan gärna bakas dagen före servering och blir bara godare för var dag som går. Recept ur Mia Öhrns bakbok ”Bästa kladdkakorna”.

Mintchokladkaka

  • Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mintchokladkakor, t ex after eight
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Glasyr

  • 150 g mintchokladkakor, t ex after eight

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Baka med choklad – härliga recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Chokladrecept

MER OM GODARE

Kardemummakaka – himmelskt god

1 h

Chokladterrin – lyxig och lättgjord

15 min

Flapjacks – brittiska havrekakor

35 min

Superenkla kastrullkakan med sommarbär

45 min

Nötkolarutor – himmelskt goda

2 h

Choklad- och blåbärstrifle

45 min

Hallonmuffins med vit choklad

30 min

Baka utan ugn med Camilla Hamid

Rabarbermarängpaj

1 h

Nutellapaj – gott och enkelt recept

40 min

Radiokaka á la Camilla Hamid

20 min

Hallonpaj med mandel

40 min

Rabarberkaka med mandel

1 h

Jordgubbstårta med citronfyllning

2 h

Enkel jordgubbstårta

1 h

Klassisk jordgubbstårta

2 h

Körsbärspaj på Mandelmanns vis

1 h 30 min

Baka Mandelmanns sötebröd

Mandelmanns lavendelskorpor

45 min

Hasselstörar

2 min

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

1 h 30 min

Johanna Westmans bästa baktips

Hallonkaka i långpanna

45 min

Focaccia – med körbärstomater och oliver

2 h