Smörad spetskålsbuljong med gari brysselkål
Smörad spetskålsbuljong med gari och friterad brysselkål. Serveras tillsammans med färskost som får en frisk hetta från japansk inlagd ingefära.
Smörad spetskålsbuljong – med gari och friterad brysselkål
Ingredienser
- 1 kg spetskål
- 2 msk sirap
- 5 dl vatten
- 2 tsk vinäger
- 2 tsk japansk soya
- 0.5 tsk salt
- 325 g smör
Dressing
- vinäger
- rapsolja
- salt
Friterad brysselkål
- 6 brysselkål
- 0.5 l rapsolja
- salt
Färskost med ingefära
- 100 g färskost, naturell
- 2 msk gari (picklad ingefära), finhackad
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Smör – prisbelönta kocken Jimmi Erikssons goda recept
Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål
1 h
Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting





15 min

Så fixar du det vegetariska julbordet
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Kycklingfilé med rostat blomkålsmos
Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia





45 min
Tortellini med brysselkål och parmesanost





20 min
Fixa fest med små rätter

Saffransquinoa





30 min
Apelsindressad brysselkål
20 min
Thaiörtsallad med friterat ägg





45 min
Enkla knepet för att fritera hemma
Friterad camembert med frasigt chipstäcke





15 min
Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga





30 min
Schnitzel på formbar vegofärs
45 min
Friterade torskbollar med lime





30 min

Tångtacos
50 min
Kalkon – så blir den saftig och god





3 h 30 min
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple





40 min
Friterad kyckling med currykräm





1 h
Lyxtacos med friterade musslor





45 min

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini





30 min