Mormor Margits midsommartårta
Mormor Margits midsommartårta

Mormor Margits midsommartårta

5 (1 röst)

Pinocchiotårta är perfekt att servera som sommartårta. Tårtan har en mjuk sockerkaksbotten med ett frasigt marängtäcke. Toppa med fluffig bärvaniljkräm, grädde och massa färska bär. Recept ur ”Tårtor – lager för lager, steg för steg” av Cecilia Hagerling Larsson.

Tips!

Du kan göra tårtan i ett lager som min mormor alltid gjorde. Vispa då en hel sats vanilj- och bärkräm med 4 ½ dl grädde och bred på, eller toppa med bara vispad grädde och bär.

Pinocchiotårta

  • Vanilj- och bärkräm

  • 250 g bärpuré, eller fruktpuré, t ex hallon, svartvinbär, mango
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 5 msk majsstärkelse
  • 25 g smör
  • 1 krm salt
  • 3 dl vispgrädde, ev
  • Sockerkaksmarängbotten

  • 75 g smör , rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 0.75 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 citron, ekologisk, det rivna skalet
  • 1 krm salt
  • Maräng

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl flagad mandel

Gör så här

LÄS VIDARE