Så steker du den perfekta hamburgaren

3 (332 röster)

Så enkelt steker du bästa burgaren – med fin och maximal köttsmak

Stekskolan

Hur steker man den perfekta hamburgaren? Kocken Mattias Larsson vet.

– Det du behöver är riktigt fin högrevsfärs. Använd bara den rena fina färsen och några extra goda tillbehör, säger han i klippet.

Hamburgare med brynt lök, gruyere-ost-majonnäs och sallad

  • Ingredienser

  • 600 port högrev, nymalen
  • 4 hamburgarbröd
  • 4 krispiga sallassblad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • gruyere-ost-majonnäs
  • 2 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 dl olja, med neutral smak
  • 60 g gruyéreost
  • brynt lök
  • 1.5 gula lökar
  • smör
  • salt
  • strösocker

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Hamburgare med brynt lök, gruyere-ost-majonnäs och sallad
Hamburgare och texmex

Söderström, Lena

Hamburgare och texmex

119,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Så steker du lax till perfektion

ÄMNEN I ARTIKELN

Stekskolan

Recept

Hamburgare

Huvudrätter

Svenska recept

MER OM GODARE

Så steker du extra god kyckling

30 min

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Så steker du den perfekta oxfilén

40 min

3D-printat "kött” serveras nu på restaurang

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling

Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

Kockens guide till godaste fläskköttet

Janssons frestelse – krämig och varm

1 h

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs

20 min

Räkor – så vet du vilka du ska välja

Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche

30 min

Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

30 min

Kockens guide till rätt köttfärs

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Torka, rosta och njut!

Oxfilé med baconstekt savoykål

1 h 40 min

Chatta om recept och tips på julens mat

Lyxa till pizzan

2 h

Så delar du på hummern som ett proffs

Därför ska du välja marmorerat kött

Enkla knepen för färsk snabbmat

Därför är viltkött så klimatsmart

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Tre saker att tänka på när du väljer kött