Stekskolan: Så steker du den perfekta hamburgaren

Bli först med att rösta!

Så enkelt steker du bästa burgaren – med fin och maximal köttsmak

Publicerad:
Uppdaterad:

Hur steker man den perfekta hamburgaren? Kocken Mattias Larsson vet. Här visar han exakt hur och knepen du ska tänka på.

– Det du behöver är riktigt fin högrevsfärs och du ska inte blanda den med någonting. Använd bara den rena fina färsen och några extra goda tillbehör.

Hamburgare med brynt lök, gruyere-ost-majonnäs och sallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 port högrev, nymalen
  • 4 hamburgarbröd
  • 4 krispiga sallassblad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • gruyere-ost-majonnäs
  • 2 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 dl olja, med neutral smak
  • 60 g gruyéreost
  • brynt lök
  • 1.5 gula lökar
  • smör
  • salt
  • strösocker

Gör så här

avAftonbladet

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Stekskolan

Recept

Hamburgare

MER OM MAT & DRYCK