Ölkokta musslor med kaprismajonnäs och citronpotatis.
Ölkokta musslor med kaprismajonnäs och citronpotatis.

Ölkokta musslor med kaprismajonnäs

4,7 (20 röster)

Matsmarta onsdag

Ölkokta musslor med kaprismajonnäs och citronpotatis – en variant på vinkokta musslor som får sällskap av en kraftfull majonnäs och krispig potatis. Recept ur klimatsmarta kokboken Eat good av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

Ölkokta musslor med kaprismajonnäs och citronpotatis

  • Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor med skal
  • 2 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 st jalapeño, röd
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 flaska öl, 33, cl
  • 2 msk bladpersilja
  • Kaprismajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.5 citron, urpressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar, nymanlen
  • 2 msk kapris, hackad
  • Citronpotatis

  • 800 g potatis, mjölig
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, liten, skalremsor och saft
  • flingsalt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Recepten som minskar ditt klimatavtryck

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Huvudrätter

Mat och klimat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Recept som hjälper dig att matsmarta

Recepten som minskar ditt klimatavtryck

Här odlas framtidens mat

Burktomatens revansch

Kan bli framtidens mat – ”en riktig delikatess”

Så blir du halvvego och hjälper klimatet

Nudlar med renskav och bönor

30 min

Viltfärsbullar med rårörda tranbär

45 min

Zucchinispaghetti med grönkålspesto

30 min

Ramensoppa med udonnudlar

30 min

Mazarinrutor med bär

2 h

Experten: Här är maten som är bra för klimatet

Robin, 41, skippade köttet – äter bara grönt: ”Mår mycket bättre”

Häng med på näringsjakt med Food pharmacy

Tacofredag med Food pharmacys goda plock

30 min

Vad är egentligen mest klimatsmart?

Mandlar med lakritssmak

30 min

Food pharmacys mangmums

7 h

Välkommen till en matsmart dag i veckan!

Klimatsmart sallad från rivjärnet

40 min

Packa kylskåpet på rätt sätt – undvik matsvinn

Vanligaste missuppfattningen om vegetarisk kost

Kocken tipsar: laga hållbar mat

”Handlar inte om att alla ska bli veganer”