Tofubiffar med havsbris

Foto: Ulrika Pousette

Tofubiffar med havsbris

4,2 (6 röster)

Middagstips

Tofubiffar med havsbris – en riktigt somrig rätt med läckra smaker av hav och tång. Servera den med kokt potatis. Recept ur Stora kokboken för små kök av Erica Zontho.

Tångkaviar hittar du på samma hylla som rom-kaviar. De är mer eller mindre
identiska i utseende och smak, men den ena är betydligt mer djurvänlig.

Tofubiffar med havsbris

  • Ingredienser

  • Biffar

  • 500 g tofu, använd ej “extra hård”
  • 3 msk citron, pressad
  • 1 tsk salt
  • 100 g tångkaviar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl havregryn
  • sås

  • 6 msk smörgåsgurka, finhackad
  • 2 dl majonnäs, vegansk
  • 6 msk dill, hackad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Laga mat i litet kök – tips och recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Vegetarisk mat

Vegansk mat

Lunchrecept

MER OM GODARE

Brunsås – så lagar du den helt perfekt

30 min

Blomkålsris med ärter och koriander

20 min

Kalkonfilé i krämig kokossås

30 min