Tofubiffar med havsbris
Foto: Ulrika Pousette
Tofubiffar med havsbris

Tofubiffar med havsbris

4,7 (3 röster)

Tofubiffar med havsbris – en riktigt somrig rätt med läckra smaker av hav och tång. Servera den med kokt potatis. Recept ur Stora kokboken för små kök av Erica Zontho.

Tångkaviar hittar du på samma hylla som rom-kaviar. De är mer eller mindre
identiska i utseende och smak, men den ena är betydligt mer djurvänlig.

Tofubiffar med havsbris

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Biffar

  • 500 g tofu, använd ej “extra hård”
  • 3 msk citron, pressad
  • 1 tsk salt
  • 100 g tångkaviar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl havregryn
  • sås

  • 6 msk smörgåsgurka, finhackad
  • 2 dl majonnäs, vegansk
  • 6 msk dill, hackad

Gör så här

Reporter: Nina Kindbro