Gnudi i vitlöksbuljong

Foto: Charlie Drevstam

Gnudi i vitlöksbuljong

3,8 (11 röster)

Middagstips

Gnudi är trolleri! Smaksätt och låt ricottabollar ligga i semolina. Vätskan från ricottan smälter semolinamjölet och skapar en hinna runt ricottan och det blir läckra dumplings. Recept ur Snacks sallad pasta dessert av Marion Ringborg och Linn Söderström.

Tid tillkommer med två dygn för gnudin att bli klar.

Gnudi i vitlöksbuljong

  • Ingredienser

  • Gnudi

  • 500 g ricotta
  • 1 krm muskot, finriven
  • 100 g parmesan, finriven
  • 2 citroner, finrivet skal
  • 4 krm salt
  • 2 kg semolina
  • Vitlöksbuljong

  • 1 kruka timjan
  • 5 dl vatten
  • 5 dl vitt vin
  • 2 hela vitlökar, färska
  • 3 krm salt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Matlagning med magi – enkla och goda smaker

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pastarecept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Bjud på krämigt god lax

40 min

Kantarellpaj med västerbottensost

1 h 30 min

Veckans godaste kyckling

1 h