Radiokaka á la My kitchen stories

Foto: Ulrika Pousette
Radiokaka á la My kitchen stories

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Radiokaka á la My kitchen stories – Camilla Hamids tolkning av radiokakan är en somrig läckerhet med vispgrädde och savoiardikex i stället för originalets ischoklad och mariekex, och med massor av färska bär och kolagodisar på toppen. Recept ur Baka utan ugn av Camilla Hamid, My kitchen stories.

Radiokaka á la My kitchen stories

Antal: ca 15 bitar Tid: 20 minuter + 2 timmar i kylen

Kaka

  • 300 g mörk choklad, minst 55 %

  • 3 dl vispgrädde

  • 12 savoiardikex

Dekoration

  • 250 g valfria

  • färska bär

  • 10 stycken toffifee

Gör så här:

  1. Fodra en brödform, cirka 1,5 liter, med bakplåtspapper.

  2. Grovhacka chokladen och lägg den i en skål. Häll grädden i en kastrull och värm upp den precis till kokpunkten. Häll ner grädden i skålen och rör om till en jämn och klumpfri ganache.

  3. Häll chokladsmeten i formen och fördela kexen i den. Tryck ner kexen lite så att de täcks av chokladen.

  4. Låt formen stå i kylskåpet tills kakan börjar stelna, det tar minst 2 timmar. Garnera med bör och toffifee och servera.

ARTIKELN HANDLAR OM