PRESENTERAS AV

Chilidressing – snabb, het och god

Foto: Ulf Huett
Chilidressing – het och god

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Chilidressing – en bra dressing lyfter vilken råvara som helst. Styrkan väljer du helt själv med mängden chili. Recept ur kokboken Grilla mer av Per Ehrlund.

Bara en chili-dressing

Antal: 8 portioner Tid: 10 minuter

Ingredienser:

  • 1 dl olivolja

  • 0,75 dl äppelcidervinäger

  • 0,5 dl vatten

  • 1 röd chili, skivad med kärnor och allt

  • 1 dl hackad bladpersilja

  • 0,5 tsk salt

  • 0,5 tsk paprikapulver

  • 0,5 tsk vitlökspulver

  • 0,5 tsk lökpulver

  • nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Vispa ihop olja, vinäger och vatten i en skål. Blanda i alla övriga ingredienser. Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt lite mer salt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Såser

Grillning