Chokladsnittar – kakor för chokladälskare

Foto: Nina KIndbro
Chokladsnittar, chokladälskarens favorit.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Chokladsnittar – ska du bjuda på sju sorters kakor så är den lättbakade chokladsnitten perfekt. Lätt och snabb att baka och ljuvligt god. Men den passar förstås lika bra som solofika till kaffet.

Chokladsnittar

Antal: ca 20 kakor Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 2,5 dl vetemjöl

  • 1,5 dl strösocker

  • 2 msk kakao

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 1 krm salt

  • 1 msk ljus sirap

  • 125 g rumsvarmt smör

Dekoration:

  • 1 dl pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda socker, kakao, salt, bakpulver och mjöl i en bunke.

  3. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop till en deg och dela den i tre delar.

  4. Rulla degbitarna till längder, cirka 25 centimeter långa.

  5. Lägg dem långt ifrån varandra på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna lätt.

  6. Strö på pärlsocker och tryck till lite så det fastnar.

  7. Grädda mitt i ugnen i 13–15 min.

  8. Låt svalan någon minut och skär längderna i sneda snittar, cirka 3 centimeter breda.

  9. Låt kakorna ligga kvar och svalna helt på plåten.

ARTIKELN HANDLAR OM