Rödbetsbiffar med rosmarin.
Rödbetsbiffar med rosmarin.

Rödbetsbiffar med rosmarin

4,4 (7 röster)

Matsmarta onsdag

Servera de här smaskiga rödbetsbiffarna med ugnsrostad potatis, tzatziki och fefferoni. De är också goda som burgare i bröd med tillbehör.

Recept ur Karolina Sparrings kokbok ”Veckan före löning” (Norstedts).

Rödbetsbiffar med rosmarin

  • Ingredienser

  • 2 dl kikärter, kokta
  • 3 dl färdigkokt bulgur, alternativt couscous eller quinoa
  • 2 rödbetor, råa, grovrivna
  • 1 dl lagrad ost, grovriven
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • olivolja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Sparrings lökpaj

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Klimatsmart mat

Vegetarisk mat

Recept

Matsvinn

MER OM GODARE

Farmors rustika rödbetsbiffar

40 min

Så odlar du rosmarin

Rödbetor – allt du behöver veta

Kyckling med ugnsrostade rotsaker

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker

Så lagar du thailändsk laab

45 min

Fixa maten med en tunn plånbok

Bästa lökpajen om du vill laga gott och billigt

50 min

Thailändsk som tam – med svensk kålrot

30 min

Måste vi sluta äta kött?

Pasta med citron, kapris och grönkål

8 min

Greta-effekten syns i matbutikerna

Veganska kroppkakor

45 min

Okragryta med fufu och habanerosås

45 min

Röd linssoppa med saffran, chili och lime

30 min

Sanna Bråding: Ett lätt steg att byta ut köttet

Matsvinn i skolan? Appsolut inte!

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag

2 h

Kronhjort med dill och pumpa

3 h

Vilt – det matsmarta köttalternativet

Kålsoppa med persiljefrikadeller

1 h 30 min

Smakrik lasagne med viltfärs

2 h