Rödbetsbiffar med rosmarin
Servera de här smaskiga rödbetsbiffarna med ugnsrostad potatis, tzatziki och fefferoni. De är också goda som burgare i bröd med tillbehör.
Recept ur Karolina Sparrings kokbok ”Veckan före löning” (Norstedts).
Rödbetsbiffar med rosmarin
Ingredienser
- 2 dl kikärter, kokta
- 3 dl färdigkokt bulgur, alternativt couscous eller quinoa
- 2 rödbetor, råa, grovrivna
- 1 dl lagrad ost, grovriven
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk rosmarin, torkad
- olivolja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Farmors rustika rödbetsbiffar





40 min
Så odlar du rosmarin
Rödbetor – allt du behöver veta

Kyckling med ugnsrostade rotsaker

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker

Så lagar du thailändsk laab





45 min

Fixa maten med en tunn plånbok

Bästa lökpajen om du vill laga gott och billigt





50 min

Thailändsk som tam – med svensk kålrot





30 min

Måste vi sluta äta kött?

Pasta med citron, kapris och grönkål





8 min

Greta-effekten syns i matbutikerna

Veganska kroppkakor





45 min

Okragryta med fufu och habanerosås





45 min

Röd linssoppa med saffran, chili och lime





30 min

Sanna Bråding: Ett lätt steg att byta ut köttet

Matsvinn i skolan? Appsolut inte!

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag





2 h

Kronhjort med dill och pumpa





3 h

Vilt – det matsmarta köttalternativet

Kålsoppa med persiljefrikadeller





1 h 30 min

Smakrik lasagne med viltfärs





2 h