Kokt torsk med äggsås

MAT & DRYCK

Kokt torsk med äggsås är en populär och god rätt.
Servera torsken med ärtor och kokt potatis.
Snabbt och enkelt.

Kokt torsk med äggsås

Ingredienser:

  • 300g torskfilé

  • 1 tsk salt

  • 2 msk smör

  • 2 msk mjöl

  • 3 dl mjölk (alternativt 1,5 dl mjölk och 1,5 dl grädde)

  • 3 ägg

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka upp saltat vatten.

  2. Sänk ned torskfiléerna och låt sjuda i 7-8 minuter.

  3. Smält smöret, vispa ut mjölet. Tillsätt mjölk, ägg och skivade, hårdkokta ägg, smaka av såsen med salt och peppar.

  4. Servera med kokt potatis och ärtor och gärna en citronklyfta.

ARTIKELN HANDLAR OM