Rökta ribs
Rökta ribs – varför inte testa att röka revbensspjäll på grillen? Servera med dina favorittillbehör så får du en middag du sent ska glömma. Recept från restaurang Low and slow.
Köttet bör förberedas minst ett par timmar innan det tillagas. Tillagningen av köttet tar cirka 5–7 timmar, denna tid är inte inräknad i tidsberäkningen.
Rökta ribs
Ingredienser
- 3 sidor spare ribs, leta efter spjäll med gott om kött (du kan t.ex. hitta en st.louis cut hos vissa välsorterade butiker)
- pork rub
- 1 påse grillbriketter
- 1 påse hickory, eller äppelträ (gärna större bitar, om du använder flisor bör de blötläggas i minst en timme innan rökningen påbörjas)
Pork rub
- 4 msk paprikapulver
- 4 msk rökt paprikapulver
- 4 msk salt
- 2 msk socker
- 4 msk chilipulver
- 4 msk vitlökspulver
- 4 msk mald svartpeppar
- 2 msk cayennepeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Barbecue som i USA
Pulled pork





1 h
Bästa tipsen för grillat kött
Äntligen dags för grillkvällar
Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du
Alla kan grilla – schyssta tips
Barbecuesås till grillat eller rökt kött





45 min
Innertemperaturer på grillat
Rökt oliv- och fetafylld kycklingfilé





1 h
Burgarkungarna gör upp vid grillen
Lammracks med örtglaze





1 h
Goda tillbehör till grillat
Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas
Här är bästa recepten till grillen
Sommarvärme igen – då tänds grillen
Grillad pizza med hemmagjord tomatsås och flatrökt skinka





25 min
Zucchinirullar med cashewost





1 h
Världens godaste coleslaw





15 min
Citron och marängtarte





2 h 5 min
Grillad sommarbär-smulpaj med choklad





30 min
Salsiccia i baguette med surkål och majonnäs





30 min
Korv med barbecuerelish och cheddar





45 min
Asiatisk korv med kimchi och Sriracha-ketchup





30 min
Chorizo med paprikaröra och fetaost





30 min