Rökta ribs med rökt tomatsallad
Rökta ribs med rökt tomatsallad

Rökta ribs

4,8 (5 röster)

Grillrecept

Rökta ribs – varför inte testa att röka revbensspjäll på grillen? Servera med dina favorittillbehör så får du en middag du sent ska glömma. Recept från restaurang Low and slow.

Köttet bör förberedas minst ett par timmar innan det tillagas. Tillagningen av köttet tar cirka 5–7 timmar, denna tid är inte inräknad i tidsberäkningen.

Rökta ribs

  • Ingredienser

  • 3 sidor spare ribs, leta efter spjäll med gott om kött (du kan t.ex. hitta en st.louis cut hos vissa välsorterade butiker)
  • pork rub
  • 1 påse grillbriketter
  • 1 påse hickory, eller äppelträ (gärna större bitar, om du använder flisor bör de blötläggas i minst en timme innan rökningen påbörjas)
  • Pork rub

  • 4 msk paprikapulver
  • 4 msk rökt paprikapulver
  • 4 msk salt
  • 2 msk socker
  • 4 msk chilipulver
  • 4 msk vitlökspulver
  • 4 msk mald svartpeppar
  • 2 msk cayennepeppar

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Recept på Revbensspjäll

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Recept

Amerikansk mat

Huvudrätter

Fläskrecept

Kötträtter

MER OM GODARE

Barbecue som i USA

Pulled pork

1 h

Bästa tipsen för grillat kött

Äntligen dags för grillkvällar

Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du

Alla kan grilla – schyssta tips

Barbecuesås till grillat eller rökt kött

45 min

Innertemperaturer på grillat

Rökt oliv- och fetafylld kycklingfilé

1 h

Burgarkungarna gör upp vid grillen

Lammracks med örtglaze

1 h

Goda tillbehör till grillat

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Här är bästa recepten till grillen

Sommarvärme igen – då tänds grillen

Grillad pizza med hemmagjord tomatsås och flatrökt skinka 

25 min

Zucchinirullar med cashewost

1 h

Världens godaste coleslaw

15 min

Citron och marängtarte

2 h 5 min

Grillad sommarbär-smulpaj med choklad

30 min

Salsiccia i baguette med surkål och majonnäs

30 min

Korv med barbecuerelish och cheddar

45 min

Asiatisk korv med kimchi och Sriracha-ketchup

30 min

Chorizo med paprikaröra och fetaost

30 min