Flankstek med ugnsbakad blomkål

3,2 (58 röster)

Markiz Tainton: Gör det här innan du steker köttet

Recept

Här lagar tv-kocken Markiz Tainton något riktigt smarrigt: Flankstek.

– Flanksteken har vi plockat fram så att den legat i rumstemperatur i 30 minuter innan vi börjar tillaga den, säger hon och visar tillagningen i videoklippet. Med hög värme i stekpannan får köttet en knaprig och gyllene stekyta.

Servera med ugnsbakad blomkål, myntakräm och en syrlig tomatsalsa.

Flankstek med ugnsbakad blomkål med smak av mynta, koriander och en syrlig tomatsalsa 

  • Ingredienser

  • 800 g flankstek
  • 5 vitlöksklyftor, med skal
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 msk smör
  • Blomkål

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • olivolja
  • 1 citron
  • 1 blomkålshuvud, stort, med yttre löv.
  • 40 g mandlar, flagad
  • 1 knippe persilja
  • olivolja, extra virgin
  • Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk ingefära
  • 0.5 grön chili, finhackad
  • 1 msk limejuice, färskpressad
  • salt
  • olivolja
  • Myntakräm

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost, går även bra utan ost
  • 2 dl mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

Här ser du hela Markiz Taintons tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med säsong 2 av sin programserie på tv-kanalen Godare.

Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

Markiz middagstips: Flankstek med ugnsbakad blomkål med myntkräm och syrlig tomatsalsa.

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Kötträtter

MER OM GODARE

Markiz goda kyckling

35 min

Vanliga missen många gör när de steker

Bästa tipsen för grillat kött