Fixa lyxig festmeny på 30 minuter
Jessica Frejs festmeny lagar du snabbt och enkelt
En nyårsmeny behöver varken kosta skjortan eller vara svårlagad för att kännas lyxig. Jessica Frej visar hur du fixar nyårslyx – i sin kokbok, ”Fest på 30 minuter”.
Jessica Frejs middagstips:
- Förrätt: Bruschetta med ärter, mynta och fetaost - imponerar på dina gäster!
- Huvudrätt: Citronkyckling – den syrliga citronsåsen balanseras perfekt med hjälp av honungen. Serveras med pasta.
- Dessert: Fikon med ricotta och honung - makfullt, vackert och gott
- Vad är det viktigaste att tänka på när man sätter ihop en festmeny?
– Gör dina favoriträtter i stället för att stå och svära över någon krånglig hummer med pepparotssnö. Det blir godare och roligare om du bjuder på rätter som du tycker om att laga och älskar att äta, dessutom blir det mer personligt!
- Vad är överskattat på festmenyn?
– Hummer, som ofta säljs kokt och fryst och sedan gratineras i ugnen så den verkligen blir jättetorr.
- Hur gör man för att nyårsmiddagen inte ska bli så dyr men ändå kännas lyxig?
– Hoppa över oxfilé och dyra skaldjur. Shoppa heller inte fryst importerad oxfilé på extrapris. Jag lovar att det inte blir så gott, och djuren har med största sannolikhet inte haft ett så festligt liv. Satsa på härliga rätter med pasta, grönsaker, lax, svensk kyckling och min favorit potatis. Minst lika gott och extremt prisvärt.
Recept ur kokboken, ”Fest på 30 minuter” av Jesssica Frej och Johanna Åkerberg Kassel (foto) (Bonnier Fakta).
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Fikon med ricotta och honung





5 min
Syrlig citronkyckling med färska örter





45 min
Bruschetta med ärter, mynta och fetaost





30 min
Julens klassiker à la Niklas Ekstedt
Hallon- och apelsinsviss





15 min
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
5 goda rätter att laga i ugnen
Tortillapizza med champinjoner och ost





15 min
Här laddar mästerkocken för guld
Larb med vegofärs





15 min
Kikärtspannkakor – gott och enkelt
30 min

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott
Broccoliwok med ris





15 min
Bjud på restfest
Veganskt godis – kola och bountybitar
Pumpaplåt med chorizo
40 min
Stekt fläsk med löksås





20 min
Tortellinisoppa med spenat





15 min
Madeleine Landley släpper ny kokbok
Bönor i bröd – gott och glutenfritt
