Fixa lyxig festmeny på 30 minuter

Jessica Frejs festmeny lagar du snabbt och enkelt

Foto: Johanna Åkerberg Kassel

avAftonbladet

MAT & DRYCK

En nyårsmeny behöver varken kosta skjortan eller vara svårlagad för att kännas lyxig. Jessica Frej visar hur du fixar nyårslyx – i sin kokbok, ”Fest på 30 minuter”.

Jessica Frejs middagstips:

  • Vad är det viktigaste att tänka på när man sätter ihop en festmeny?

– Gör dina favoriträtter i stället för att stå och svära över någon krånglig hummer med pepparotssnö. Det blir godare och roligare om du bjuder på rätter som du tycker om att laga och älskar att äta, dessutom blir det mer personligt!

  • Vad är överskattat på festmenyn?

– Hummer, som ofta säljs kokt och fryst och sedan gratineras i ugnen så den verkligen blir jättetorr.

  • Hur gör man för att nyårsmidda­gen inte ska bli så dyr men ändå kännas lyxig?

– Hoppa över oxfilé och dyra skaldjur. Shoppa heller inte fryst importerad oxfilé på extrapris. Jag lovar att det inte blir så gott, och djuren har med största sannolikhet inte haft ett så festligt liv. Satsa på härliga rätter med pasta, grönsaker, lax, svensk kyckling och min favorit potatis. Minst lika gott och extremt prisvärt.

Recept ur kokboken, ”Fest på 30 minuter” av Jesssica Frej och Johanna Åkerberg Kassel (foto) (Bonnier Fakta).

Foto: Johanna Åkerberg Kassel
Jessica Frej tipsar om snabba festrätter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Kyckling