Blomkålspizza – gott och glutenfritt

3,8 (28 röster)

Glutenfri pizzabotten av blomkål, ägg och ost

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Blomkålspizza är perfekt för dig som tycker att en vanlig pizza är för bastant, dessutom är den glutenfri, bra för den som har celiaki, glutenintolerans. Förgrädda botten och lägg sedan på toppingen och grädda en stund till. Enkelt och jättegott.

Blomkålspizza

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 5 minuter Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

  • 1 litet blomkålshuvud

  • 2 ägg

  • 1,5 dl riven mozarellaost

  • 1,5 dl riven parmesanost

  • 0,5 gul paprika

  • 100 g svamp

  • 0,5 dl tomatsås utan socker

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk timjan

  • 0,5 tsk havssalt

  • färsk basilika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°. Lägg bakplåtsspapper på en plåt.

  2. Riv blomkålshuvudet och blanda med ägg, 1 dl mozzarella, parmesan och salt i en separat skål. Sprid ut ”degen” på bakplåtspappret till två runda pizzor. Ställ in i ugnen och grädda i 15 minuter.

  3. Stek svampen i kokosolja medan pizzadegen är i ugnen. Skär upp paprika i små bitar.

  4. När botten är klar, ta ut och toppa med tomatsås, stekt svamp, paprika, timjan, oregano ½ dl mozzarella och färsk basilika. Sätt in i ugn i cirka 3 minuter till eller tills osten har smält.

Foto: Karla Garcia, Ulrika Pousette 
Blomkålspizza med härliga italienska smaker.
ARTIKELN HANDLAR OM