Risgrynspudding recept – så lyckas du
Gör god risgrynspudding till familjen i jul
Foto: Thinkstock
Ljuvligt doftande risgrynspudding.
Risgrynspudding hör julen till. Det är dessutom en enkel och god rätt som passar till både lunch och middag. Följ det enkla receptet nedan för en riktigt god pudding.
Risgrynspudding
Portioner: 4 Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 25 min
Ingredienser:
500 gram färdigköpt risgrynsgröt
1 ägg
1 matsked socker
Finrivet skal från en halv citron (valfritt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör samman risgrynsgröten, ägget och sockret i en bunke.
Rör ner citronskalet i smeten, om du vill.
Häll smeten i en smord och ugnssäker form.
Tillaga i ugnen i cirka 25 minuter.
Servera gärna risgrynspuddingen med sylt och grädde.