Risgrynspudding recept – så lyckas du

Gör god risgrynspudding till familjen i jul

Foto: Thinkstock
Ljuvligt doftande risgrynspudding.
MAT & DRYCK

Risgrynspudding hör julen till. Det är dessutom en enkel och god rätt som passar till både lunch och middag. Följ det enkla receptet nedan för en riktigt god pudding.

Risgrynspudding

Portioner: 4 Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 25 min

Ingredienser:

  • 500 gram färdigköpt risgrynsgröt

  • 1 ägg

  • 1 matsked socker

  • Finrivet skal från en halv citron (valfritt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Rör samman risgrynsgröten, ägget och sockret i en bunke.

  3. Rör ner citronskalet i smeten, om du vill.

  4. Häll smeten i en smord och ugnssäker form.

  5. Tillaga i ugnen i cirka 25 minuter.

  6. Servera gärna risgrynspuddingen med sylt och grädde.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Jul

Julmat

Recept