Vad gör jag med kaninerna?

MAT & DRYCK

Hej Tina.

Jag har fått tag på ett par kaniner som är grovstyckade, och nu undrar jag om du har något recept på hur jag tillagar dom på ett bra sätt. Vikterna ligger kring 1,8-2 kg.

Tack på förhand från en glad amatör kock.

Hej!

En klassiker är brässerad kanin med mandlar och tomat.

Salta och peppra köttet och bryn det i smör och olja. Fräs mycket finhackad schalottenlök, i med små halverade coctailtomater, pressad vitlök och torkad dragon. Lägg i köttet och häll på vitt vin, vatten och en buljongtärning. Låt köttet brässera i såsen. Ta upp köttet och häll i skållad mandel. Låt såsen koka ner. Blanda i finhackad dill och smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Lägg tillbaka kaninen i såsen/skyn.

Servera tillsammans med kokt potatis.

Lycka till!

Mvh Tina