Danielas tiramisù

MAT & DRYCK

För 6-8 personer

Du behöver:

2 förpackningar Savoiardi-kex

à 200 g.

500 g mascarpone

4 stora ägg

1,5 dl strösocker

6 dl mycket starkt kallt kaffe

1,5 dl marsalavin

Kakaopulver

Gör så här:

1.

Vispa äggulor och socker poröst i en stor skål. Blanda sedan ner mascarponen till en slät kräm.

2. Häll kaffet och marsalavinet i en djup tallrik och doppa sedan snabbt ett Savoiardi-kex i taget i tallriken.

3. Täck botten av en rektangulär form med kexen. Häll sedan över en del av ostkrämen.

4. Fortsätt att varva fler doppade kex med resten av krämen.

5. Ställ tiramisùn i kylskåpet minst ett par timmar (gärna över natten).

6. Strö över kakaopulver strax före servering.