Så lyckas du med vegetarisk soppa

MAT & DRYCK

Enkel men god soppa till middag – här hittar du receptet

1 av 2 | Foto: Torsdag betyder soppa, gör en god vegetarisk soppa med aubergine och zucchini.

Här är enkla torsdagssoppan – med aubergine och zucchini.

Soppan får extra  god smak med riven fårost.

Torsdagar betyder ärtsoppa på många restauranger runt om i landet.

Men den här torsdagen vill vi tipsa om en annan soppa; en vegetarisk soppa med aubergine och zucchini. Där du garnerar soppan med riven fårost vid servering.

Till det; välj ett gott bröd med ost som pålägg.

✓ Vegetarisk soppa

Det här behöver du:

1 aubergine

1 zucchini

5 msk olivolja

1 selleristjälk

2 vitlöksklyftor

1 lök

1 tomat

1,5 l vatten

30 g kryddgrönt (basilika, persilja, koriander)

salt

peppar

majsenamjöl att reda med

Garnityr:

50 g riven fårost

Så här gör du:

1. Skala auberginen och dela i fyra delar. Spara en del till buljongen. Gör likadant med zucchinin.

2. Stek tre aubergine- och tre zucchinibitar i olja och ställ åt sidan.

3. Hacka sellerin i bitar till buljongen, spara lite till garnityr.

4. Grovhacka de överblivna aubergine- och zucchinibitarna, löken och tomaten.

5. Låt allt koka i 1,5 l vatten i en kastrull i 1 timme och smaka av med salt och peppar. Blaststjälkar av de färska kryddorna kan också få vara med i koket.

6. Sila bort grönsakerna och red sedan med majsenan. Lägg de stekta grönsakerna försiktigt i skålen så att de sticker upp till hälften

ARTIKELN HANDLAR OM