Vegetarisk soppa

Vegetarisk soppa

Foto: BÖRJE THURESSON

Så lyckas du med vegetarisk soppa

4 (3 röster)

Vegetarisk soppa till middag – recept på enkel och god variant för alla

Recept

Här är enkla torsdagssoppan – med aubergine och zucchini.
Soppan får extra  god smak med riven fårost.

Torsdagar betyder ärtsoppa på många restauranger runt om i landet. Men den här torsdagen vill vi tipsa om en annan soppa; en vegetarisk soppa med aubergine och zucchini. Där du garnerar soppan med riven fårost vid servering. Till det; välj ett gott bröd med ost som pålägg.

Vegetarisk soppa

  • Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 5 msk olivolja
  • 1 selleristjälk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 1 tomat
  • 1.5 l vatten
  • 30 g kryddgrönt, t ex basilika, persilja, koriander
  • salt och peppar
  • maizenamjöl, att reda med
  • Garnityr

  • 50 g fårost, riven

Gör så här

Av: 

Madeleine Brohlin

LÄS VIDARE

Ärtsoppa på torsdagar – så startade traditionen

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Vegetarisk mat

Soppa

Mat & dryck

Huvudrätter

Lunchrecept

MER OM GODARE

Soppa – mättande, nyttigt och gott

Mat på Valborg – goda grillrecept

Läckra pizzor med tomat, kantarell och färska bär

Pizza med zucchini och citron

20 min

Gör det vegetariska julbordet godare

Så fixar du två veganska sillar

40 min

Snurrad zucchini- och sötpotatisburgar

1 h 30 min

Grön soppa med gräddmoln

40 min

Röd linssoppa med pyttrester

35 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Tommy Myllymäki – 10 tips för en riktigt god soppa

Vegetarisk senapssill gjord på aubergine

45 min

Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai

30 min

Så lagar du mat på det du har hemma

Jackfruit – så gör du den goda burgaren

1 h 50 min

Sväng ihop en värmande soppa

Koriandersoppa med kyckling

50 min

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

Totts – barnens favorit

1 h

Laxsoppa – snabblagad, krämig och smakrik

30 min

Soppa på palsternacka med grönt äpple

1 h

Soppa – 5 favoriter för alla smaker

Kantarellsoppa – tricket som sätter guldkant

30 min