Foto: BÖRJE THURESSON
Vegetarisk soppa

Så lyckas du med vegetarisk soppa

5 (1 röst)

Vegetarisk soppa till middag – recept på enkel och god variant för alla

Här är enkla torsdagssoppan – med aubergine och zucchini.
Soppan får extra  god smak med riven fårost.

Torsdagar betyder ärtsoppa på många restauranger runt om i landet. Men den här torsdagen vill vi tipsa om en annan soppa; en vegetarisk soppa med aubergine och zucchini. Där du garnerar soppan med riven fårost vid servering. Till det; välj ett gott bröd med ost som pålägg.

Vegetarisk soppa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 5 msk olivolja
  • 1 selleristjälk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 1 tomat
  • 1.5 l vatten
  • 30 g kryddgrönt, t ex basilika, persilja, koriander
  • salt och peppar
  • maizenamjöl, att reda med
  • Garnityr

  • 50 g fårost, riven

Gör så här

avMadeleine Brohlin

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Soppa

MER OM MAT & DRYCK