Koreansk pannkaka är mättande och god, här med smak av miso och salladslök.
Koreansk pannkaka är mättande och god, här med smak av miso och salladslök.

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

3,3 (12 röster)

Pajeon är koreansk pannkaka med salladslök. I Korea är pannkakan ofta tillagad med skaldjur eller kimchi. Här är den enklaste varianten som är riktigt god i all sin enkelhet.
– Den är även grym som drinktilltugg, säger Jennie Walldén.
Recept ur hennes kokbok ”Mycket smak på nolltid”.

  • En portion räcker till en stor pannkaka.

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

  • Pannkaka

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk misopasta
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 8 salladslökar
  • rapsolja, neutral (till stekning)
  • Dippsås

  • 0.5 schalottenlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 msk soja, koreansk eller japansk
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

LÄS VIDARE