Ratatouillen är en variant från Marseille där grönsakerna läggs i lager i grytan.
Ratatouillen är en variant från Marseille där grönsakerna läggs i lager i grytan.

Marinerade lammkotletter med ratatouille

4 (1 röst)

Côtelettes d’agneau marinéeset ratatouille

Marinerade lammkotletter med ratatouille
– Om lammkotletterna klyvs kan de grillas hastigt på båda sidor så att porerna sluter sig och köttet blir saftigt. Salta, peppra och gnugga in kotletterna med rosmarin och timjan innan, så blir det riktigt bra, säger Per Morberg.
Recept ur Per Morbergs kokbok ”Morberg lagar husmanskost II”.

Marinerade lammkotletter med ratatouille

  • Ingredienser

  • 14 lammkotletter, enkla, cirka
  • 3 vitlöksklyftor, stora
  • 3 kvistar rosmarin, repad
  • 3 kvistar timjan, repad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 kvistar timjan, repad
  • 3 kvistar rosmarin, repad
  • 1 dl persilja, slätbladig, hackad
  • 3 lagerblad
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymald
  • Ratatouille

  • 1 aubergine, stor, à ca 500 g
  • 2 zucchini, à 225 g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 paprikor, röda och gröna
  • 1 kg tomater, mogna
  • 1.5 dl olivolja, till stekning
  • 1 msk tomatpuré

Gör så här

LÄS VIDARE