Gratinerade ostron med sjögrässallad och japansk majonnäs.
Gratinerade ostron med sjögrässallad och japansk majonnäs.

Gratinerade ostron

Bli först med att rösta!

Erik Videgårds recept

Fisk och skaldjur

Gratinerade ostron är jättegoda att göra hemma. Kocken Erik Videgård serverar dem med forellrom och japansk majonnäs.

– De här ostronen gillade mina gäster så mycket att det nu blivit min signatur-rätt, säger han.

Gratinerade ostron med forellrom

  • Ingredienser

  • 12 ostron, fine de claires eller utah beach
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 30 g smör
  • 3 msk risvin
  • 10 g misopasta vit
  • 0.5 tsk rostad mald sichuanpeppar
  • salt
  • majonnäs qp japan kewpie
  • sjögrässallad
  • gurkstrimlor
  • 80 g forellrom
  • chiliolja
  • grovt salt, som stöd vid gratineringen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Tillaga och äta ostron – så gör du

ÄMNEN I ARTIKELN

Fisk och skaldjur

Erik Videgård

Recept

MER OM GODARE

Tillaga och äta ostron – Erik Videgård visar hur

Ny matpodd med Erik Videgård och Jenny Alversjö

Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

30 min

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Lämnade modekarriär – blev ostrondykare

Här ligger kändiskockarnas restauranger

Tareq Taylor: ”Jag var livrädd för män i kostym”

Bananbröd

50 min

Chokladbollar på övermogen banan

40 min

Yoghurtbars

10 min

Grötpannkakor

20 min

Havrebollar av havregrynsgröt

10 min

Kanelbullesockerkaka

1 h 10 min

Så gör du kanelbullepizzan själv

30 min

Ladda för kanelbullens dag

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

45 min

Filip Poons vodka penne – snabbt och smarrigt

25 min

Kärleksmumssnittar

1 h

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Äppelkaka med frosting

1 h

Vegetarisk morot- och linsgryta med paprika- och chilicreme fraiche

30 min

Tareq Taylor: Så enkelt pocherar du ägg

Ostig pastagratäng med svartkål och vitlök

35 min

Soppa med jordärtskocka och trattkantareller.

30 min