Mojo rojo-sås

Foto: Elvira Pihl
Mojo Rojo kan serveras ljummen eller kall.

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Den här underbara mojo rojon härstammar från Spanien och är vanlig att äta till tapas, men passar även perfekt till allt grillat.
Gjord på grillade paprikor med en härligt rökig smak.
Servera mojon ljummen eller kall.

Ingredienser:

  • 3 grillade röda paprikor (alt. en burk grillade paprikor)

  • 3 skivor formbröd

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 krm spiskummin

  • 1 krm rökt paprikapulver (går bra med vanligt)

  • 1 krm chilipulver (valfritt)

  • 1,5 dl kyld olivolja

  • 1,5 dl kyld rapsolja

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • Salt och peppar

  • Citronsaft

Gör så här:

  1. Blötlägg tre skivor bröd i 2 msk vinäger i matberedaren.

  2. Skala de grillade paprikorna. Om du använder färdiggrillade kan du hälla av paprikorna och spara oljan.

  3. När brödet börjar bli mjukt, riv i en vitlöksklyfta tillsätt kryddor och paprika och mixa till en jämn konsistens.

  4. Häll därefter i oljan i en fin stråle och fortsätt mixa till önskad konsistens på såsen.

  5. Var noga med att inte enbart använda olivolja eftersom det lätt kan bli beskt om man har i för mycket.

  6. Smaka av såsen med salt och peppar och lite citronsaft.

  7. Servera såsen ljummen eller kall.

Mojo Rojo passar bra med tapas och många andra rätter!
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Såser