Foto: Björn Lindahl
Risotto med karljohansvamp.

Risotto med karljohansvamp, ost och rucola

4 (3 röster)

Risotto med rucola, karljohansvamp och ost – det här är klassiska risottosmaker toppade med pepprig rucola.
– En ingrediens som jag blivit väldigt förtjust i är taleggio och den ger en härlig krämighet i rätterna. Vem vill inte lyckas med det, säger Paolo Roberto. Här är hans goda recept på risotto med svamp och ost.

Risotto med rucola, karljohansvamp och ost

Risotto con rucola, porcini e formaggi

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 20 g karljohanssvamp, torkad
  • 100 g fontinaost, eller t.ex. taleggio
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk persilja
  • 50 g rucola
  • 1 msk olivolja
  • 25 g smör
  • 300 g aborioris
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 krm smulad peperoncino, torkad, eller efter smak
  • 1 l buljong, svampbuljong (gjord på fond eller tärning+ blötläggningsvatten)
  • salt och svartpeppar
  • smör
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 0.5 dl parmesanost, i flagor

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Paolos mat

Recept

MER OM MAT & DRYCK