Isglass med smak av apelsin eller jordgubb.

Foto: Ulrika Pousette

Isglass med två fräscha smaker

3,7 (13 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Isglass – gör egen god och naturlig isglass, det är enklare än man kan tro. Välj dina favoritbär och gör läskande glass på pinne. Recept ur Camilla Hamids bok Godare glass.

Tid i frysen tillkommer med cirka 6 timmar.

Isglass med jordgubbar eller apelsiner

  • Ingredienser

  • Jordgubb

  • 250 g jordgubbar, frysta
  • 2 citroner, pressade saften
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Apelsin

  • 4 dl apelsinsaft, eller köpt och utspädd apelsinsaft (om köpt: uteslut strösockret)
  • 1 citron, pressade saften
  • 4 apelsiner, finrivet skal, gärna ekologiska
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Godare glass med Camilla Hamid

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Glass

MER OM GODARE

Godare glass med Camilla Hamid

Får jag inte dessert blir jag arg!

Blåbärsglass – med massor av blåbär

20 min

Chokladfudge med mandel och blåbär

20 min