Foto: Lennart Weibull
Thailändsk biffsallad

Thailändsk biffsallad

4 (5 röster)

Thailändsk biffsallad – det blir så klart allra godast att grilla köttet så man får den där läckra kolgrillssmaken, men det går att ta en genväg med en extremt het grill- eller vanlig gjutjärnspanna. Recept ur kokboken Thai hemma av Tove Nilsson.

Marinera köttet under natten eller minst 1 timme i kylen.

Thailändsk biffsallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g flankstek
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk palmsocker
  • 1 msk ingefära färsk , finriven
  • 2 hel torkad thaichili, små, röda
  • 1 vitlöksklyfta
  • lime
  • 2 msk limejuice, färskpressad
  • 0.3 gurka
  • 0.5 dl jordnötter rostade
  • 2 schalottenlökar, små, skivade
  • 3 dl örter, t ex mynta, sweet basil, koriander

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch