Rökig morotspizza
När sommaren och dess grillkvällar känns långt borta kan en alltid samla vännerna på en pizzakväll med BBQ-feeling i stället! Här är en pizza med rökig och god smak för just det.
Recept ur Hanna Olvenmarks ”Portionen under tian – 300 kronorsveckorna”.
Rökig morotspizza
Ingredienser
- 12.5 g torrjäst
- 2 dl vatten, fingervarmt
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja, eller rapsolja
- 7 dl vetemjöl, drygt
Vitlökskräm
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl crème fraiche
Topping
- 2 morötter
- 3 dl kikärter, kokta
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk olja
- riven ost
- svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Tareq bytte mat – slapp värk och trötthet

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott
Griljerad rotselleri





2 h 20 min

Hur får man barnen att äta mer vego?
Värmande vego – Karoline Jönssons nya vegokokbok

Lättlagade menyer för festliga middagar

Zeina Mourtada och Paul Svensson släpper klimatsmart kokbok

Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen





45 min
Laga helgrön helgmat i år
Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester

Köp rätt kökskniv – så håller den längre

Så lagar stjärnkocken den smarta thaimaten

Grah – bönsoppa från Balkan





50 min

Här är Årets rätt 2020

”Kom utanför den där bubblan med tio rätter”

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker

Havrekakor med kardemumma





30 min

Falafel-ish på nolltid





25 min

Klassisk amerikansk burgare med vegofärs

”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”

Kan bli framtidens mat – ”en riktig delikatess”

Veganska goda pannkakor med fluffig vispgrädde

Fattiga riddare med bärkompott





25 min