Bolognese på gula ärtor
Här har vi ett riktigt save hack! Istället för att göra vegobolognese på något dyrt substitut kan du göra egen färs av gula ärtor, lök, vitlök och krossade tomater som ju är supercheap. Så bra!
Recepten är hämtade ur Hanna Olvenmarks ”Portionen under tian – 300 kronorsveckorna” (Ordfront). Receptfoto: Ulrika Pousette.
Tid för blötläggning av ärtorna tillkommer, 12 timmar.
0,2 kg CO2e/port.
Bolognese på gula ärtor
Ingredienser
- 2 lökar, gula
- 4 vitlöksklyftor
- 2 msk paprikapulver
- 4 dl gula ärtor, torkade
- 2 msk tomatpuré
- 800 dl krossade tomater, eller hela konserverade
- 2 dl vatten, eller mer
- 1 st buljongtärning
- 4 morötter
- 4 msk frysta kryddor, t ex basilika eller persilja
- 1 tsk sambal oelek, eller mer om du vill ha hetta
- 3 dl växtbaserad grädde
- salt och peppar
- olja, att steka i
- 8 portioner pasta
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Lunchlåda med inlagd strömming





45 min

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås





30 min

Klassisk lasagne med extra sting till matlådan





1 h

Broccolipaj med ädelost





1 h 30 min

Fruktig biffsallad med chili





40 min
Kockarnas knep för att laga smartare mat

Falsk bouillabaisse





45 min

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger





45 min

Fattigmacka med potatis och purjo





10 min

Nio matlådor som förgyller din vardag

Snabbnudlar med lax och sockerärtor





30 min
Grön- och rödkålspizza med citronkräm





1 h 15 min
Cheap och värmande gulasch





50 min
Rökig morotspizza





1 h 15 min
Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester

Kålsoppa med persiljefrikadeller





1 h 30 min

Kryddig viltkorv





2 h

Smakrik lasagne med viltfärs





2 h

Kronhjort med dill och pumpa





3 h

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag





2 h

Vilt – det matsmarta köttalternativet
Så tar du vara på resterna – goda recept
Laga helgrön helgmat i år
Jävligt gott-bloggarens goda rödbetssallad





25 min