Picanha har en bred fettkappa som ger extra smak.
Picanha har en bred fettkappa som ger extra smak.

Picanha – så grillar du den möra styckdetaljen

3,2 (188 röster)

Grillrecept

Picanha är en styckningsdetalj som är populär i Brasilien men som också börjar bli vanligare på våra grillar i Sverige. Här är tips på hur du grillar den riktigt god.

Picanha

  • Ingredienser

  • 1.2 kg picanha
  • salt och svartpeppar
  • Servera med

  • rostade potatisklyftor
  • 1 dl chimichurri
  • sallad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Chimichurri – fräsch och färgstark sås

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Recept

Köttrecept

Grillning

MER OM GODARE

Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips

Så blir grillad kyckling – saftig och god

Grilltips – så grillar du vegetariskt

Missen många gör när de grillar lax

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Bästa tipsen för grillat kött

Glaze med smak av rabarber

20 min

Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du

Grillad tonfisk med blomkål och hallon

30 min

Det NYA tricket som tar sparris till nya höjder

25 min

Kalle Moraeus: Så blir du en mästare vid grillen

Bakad brie på två olika sätt

15 min

Grillad squash med ostkräm

45 min

Grillad burgare med både mozzarella och cheddar

1 h

Lyxigt och läckert med grillade räkor på spett.

15 min

Gremolata – enkelt och gott

10 min

Bästa burgarna med klassiska tillbehör

30 min

Smörstekt majs med riven manchego

15 min

Grilla tonfisk – så blir de perfekt

20 min

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Färsfyllda paprikor från Balkan

1 h 30 min

Ajvar – så gör du den goda paprikaröran

1 h 40 min

Smörgåstårta med kyckling och caesardressing

45 min

Mustig texas chili som du lagar direkt på grillen

1 h 25 min