Svensk sushi till sommarbuffén.
Svensk sushi till sommarbuffén.

Nigri på kokt ägg med ansjovis och löjrom

4,5 (2 röster)

Middagstips

Överraska gästerna med att servera den traditionella sillen i asiatisk skepnad. Här bjuder Leif Mannerström på sina sommarfavoriter: Svensk sushi!

Recept från boken ”Mannerströms berså”, Norstedts förlag.

Nigri på kokt ägg med ansjovis och löjrom

  • Ingredienser

  • 5 hårdkokta ägg
  • 100 g smör
  • gräslök, en liten bunt
  • dill, en liten bunt
  • salt och peppar
  • 1 bit bit pepparrot, färsk
  • 12 ansjovisfiléer
  • 120 g löjrom

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Mannerströms berså, Norstedts förlag.

LÄS VIDARE

Makirulle med kokt potatis och matjesill

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Leif Mannerström

MER OM GODARE

Makirulle med kokt potatis och matjesill

1 h

Bakad torsk med primörer och dillsmör

50 min

Buffalo wings med blue cheesedressing

45 min

Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar

45 min

Soppa – mättande, nyttigt och gott

Nudelsallad med krispig kyckling

35 min

Lyxtacos med friterade musslor

45 min

Sesambollar med kycklingfärs

30 min

Pärlcouscous med aubergine

30 min

Bao med sesamportabello

45 min

Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör

25 min

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min

Refried beans med mangosalsa och fetaost

40 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Ravioli all’uovo – Lotta Lundgrens recept

1 h 30 min

Omelettmuffins på rester

Thaimarinerad lax i tortillabröd

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”

Dillkött – så lyckas du med smakerna

2 h

Raggmunk med fläsk

30 min

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

15 min

Markiz goda kyckling

35 min

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost