Efter burgaren – här är kanelbullekebaben

Av: 

Miriam Bratt

Karlstad

Efter nyheten om en specialanpassad hamburgare inför kanelbullens dag kommer nu nästa unika maträtt.

Kroppkärrs pizzeria i Karlstad smygstartar firandet redan på onsdagen genom att servera kanelbullekebab.

– Eftersom mildsåsen också är lite söt så passar det perfekt ihop med kanelbullen, säger Metin Kizil, pizzeriaägare.

På Kroppkärrs pizzeria i Karlstad är personalen vana vid att skapa ovanliga maträtter. Vad sägs till exempel om pizza med julbord på eller kebab i lussebulle?

Nu är det dags igen. Inför kanelbullens dag, som infaller på torsdag, har de skapat kanelbullekebaben.

– Vi ville hitta på något extra till kunderna inför kanelbullens dag. De vet att vi brukar göra något särskilt på de stora dagarna, säger pizzerians ägare Metin Kizil.

I går rapporterade Aftonbladet om en kanelbullehamburgare, som nu alltså får konkurrens.

Men till den stora frågan, är det verkligen gott?

– Jag har själv smakat på den utan grönsaker. Men kebaben och den milda såsen passar perfekt ihop. Eftersom såsen är lite söt går den ihop bra med kanelbullen.

Börjar dagen innan

På onsdagen smygstartar de och börjar servera den söta kebabrätten. När Aftonbladet pratar med Metin är det tio minuter kvar till öppning och den unga restaurangägaren är ivrig att se om några kunder kommer beställa kanelbullekebaben.

Och för de kunder som inte blir lockade lovar han att det kommer nya skapelser i framtiden:

– Vi kommer fortsätta hitta på roliga saker. Inför nyårsdagen måste vi till exempel komma på något kul.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa en smart pizzaspade från Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

”Vulkanpizzan” från Piteå – en supersuccé på nätet

ÄMNEN I ARTIKELN

Karlstad

Hamburgare

Pizzarecept

MER OM GODARE

Därför är kebabpizzan svenskarnas favorit

Kvinnan bakom den ”allsmäktiga” såsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Expertens tips: ”Utgå från maten när du väljer vin”

Här är årets hetaste pizza: ”Petade ner Vesuvio”

Billig mat – 7 recept som räddar januari

Carl Jan Granqvist bästa våffeltips på våffeldagen

Hur väljer jag rätt vin på krogen?

Så lagar du växtbaserat – och supergott

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Champagneglas: Så väljer du rätt

Baka semlor: Så här gör du

Ett dåligt äpple i paketet – då slängs sju friska: ”Säljer mer i flerpack”

Köksprylar: Saker som förenklar vardagen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vinkaraffer – Snygga tips till vinet

Racamaca – gott om småplock på Södermalm

Så räddar du smaken när det gått lite fel

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grilltillbehör: Allt du behöver för grillningen

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga italienskt: Här är allt du behöver

Så väljer du rätt snacks till ölen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Spara tid och laga all mat i en form

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grytor och kastruller – bra tips till köket

”Kom utanför den där bubblan med tio rätter”

Kulinarisk guide: Upptäck Skånes smultronställen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Göra egen pasta – här är allt du behöver