Så fixar du snabba hemma-glöggen

Av: Sofia Börjesson

Publicerad:
Uppdaterad:

Rödvinsglögg på mindre än 15 minuter

Foto: PER BJÖRN

Slopa köpeglögg och juldryck som tar veckor att förbereda.

Fira in första advent med en snabb hemmagjord glögg.

Här är receptet som är enkelt, snabbt – och gott.

Äntligen! På söndag är det första advent och det är därmed i allmänhetens ögon helt okej att sätta igång med julbak, julbestyr, julpynt – och tillverkning av årets hemmaglögg.

På Mat & Vin gillar vi matlagning som inte tar tid, därför levererar vi nu ett recept på en rödvinsglögg som inte tar mer än 15 minuter att göra.

Håll till godo!

Rödvinsglögg

1 liter

1 flaska rödvin

2 kanelstänger

10–12 kryddnejlikor

10–12 kardemummakärnor

1/2 dl strösocker

1 dl vatten

1 dl brännvin eller vodka

Gör så här:
1. Lägg kanelstänger, kryddnejlikor och kardemummakärnor i en kastrull. Häll i vattnet.
2. Koka upp blandningen och sänk sedan värmen så att vattnet sjuder.
3. Häll i socker och rör runt tills sockret har löst upp sig.
4. Låt puttra i 5–6 minuter.
5. Ta kastrullen av värmen och sila bort kanel, kardemumma och nejlikor. Lagen är nu färdig.
6. Blanda lagen och vinet och värm upp tills det nästan kokar.
7. Ta av kastrullen från värmen och blanda i en deciliter brännvin eller vodka om du vill ha en starkare glögg.
8. Serveras rykande het tillsammans med russin och mandel.

Publicerad: