Picklad fänkål – knaprigt och syrligt gott

Picklad fänkål - fräscht tillbehör till tacos

Foto: Eva Hildén
Picklad fänkål

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Picklad fänkål – knaprig fänkål med sin lätta anissmak passar fint att pickla. Servera till hamburgare eller tacos eller andra kryddiga rätter. Recept ur Lena Söderströms kokbok Hamburgare och texmex.

Picklad fänkål

Antal: 4 portioner Tid: 10 minuter

Ingredienser:

  • 1 stor fänkål

  • 1 krm salt

  • 2–3 msk limesaft

  • 1–2 picklade chilifrukter (se recept nedan) eller inlagda jalapeño på burk

  • 2–3 msk korianderblad

Gör så här:

  1. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor.

  2. Blanda fänkålen med salt, limesaft, strimlade chilifrukter (eller jalapeño) och korianderblad. 

ARTIKELN HANDLAR OM