Gubbröra är alltid rätt

Så gör du godaste gubbröran

Foto: Björn Lindahl
Gubbröra på potatishalvor.

avJon Hansson

MAT & DRYCK

Gubbröra är alltid rätt. Gott på knäckebröd, potatis eller som tillbehör. Passar till både frukost, lunch och middag.

Gubbröra på matjes

Portioner: 4 (8 på ett buffébord) Förberedelsetid: 0 Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:

  • 2 ägg

  • 3 matjesfiléer

  • 1 rödlök

  • 1 msk kapris

  • 1 dl majonnäs

  • 3 msk crème fraiche

  • svartpeppar

  • salt

Gör så här:

  1. Börja med att hårdkoka de båda äggen.

  2. Skär sillen i tärningar. Skala och hacka rödlöken. Hacka kaprisen, dillen och gräslöken. Nu har nog ägggen svalnat – skala och hacka dem också.

  3. Blanda ingredienserna i en skål, smaka av med salt och peppar.

Gubbröra på ansjovis

Ingredienser:

Du kan hoppa över de råa äggulorna och i stället röra i 1 deciliter gräddfil.

  • 3 + 2 ägg

  • 10 ansjovisfiléer

  • 1 rödlök

  • 1 dl hackad dill

  • 0,5 dl hackad gräslök

  • 0,5 dl hackad persilja

  • 3 msk smörgåskaviar (typ Kalles)

Gör så här:

  1. Börja med att hårdkoka tre av äggen.

  2. Hacka ansjovisen, löken, det kryddgröna och de kokta äggen.

  3. Rör ihop med gulorna från de 2 resterande äggen och kaviaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept