Fem kryddors revbenspjäll.
Fem kryddors revbenspjäll.

Fem kryddors revbenspjäll

4,3 (7 röster)

Recept

Ingefära, torkad röd chili, kanelstänger, stjärnanis och fänkålsfrön. Kryddorna från ekologiska odlingar sätter extra smak på revbensspjällen.

Recepten kommer från restaurang Surfers, Stockholm.

Fem kryddors revbenspjäll

  • Ingredienser

  • 1 kg kamben, av fläsk
  • 1.5 dl kinesisk ljus soja
  • 1.5 dl kinesisk mörk soja
  • 3 dl socker
  • 10 cm färsk ingefära
  • 2 msk röd chili, torkad
  • 12 vitlöksklyftor
  • 3 kanelstänger
  • 5 stjärnanis
  • 1 msk fänkålsfrön, hela
  • Servering

  • rostade sesamfrön

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Bangbang ji si

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Klimatsmart mat

Kötträtter

MER OM GODARE

Så piggar upp du upp vintern med rätt mat

Bangbang ji si

45 min

Sveriges godaste macka

Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter

1 h

Citrusbakad harissalax

1 h 15 min

Ostron på tre sätt

30 min

Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör

20 min

Mince pies – söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Bakad ganache

25 min

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål

1 h

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Gabriel, 21, fick smaka på guld – i Mack-SM

Temperera choklad – så enkelt är det

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”

CHATT: Chokladens dag – dela med dig av dina bästa tips

Mörk chokladglass

40 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Fruktsallad med mangosorbet

45 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Vad är skjuten fisk? Här är receptet

1 h

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

35 min

Radjama – böngryta från Kashmir

40 min

Shahi paneer – kungligt gott

1 h