Fem kryddors revbenspjäll

Publicerad:
Fem kryddors revbenspjäll.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Fem kryddors revbenspjäll.

Ingefära, torkad röd chili, kanelstänger, stjärnanis och fänkålsfrön. Kryddorna från ekologiska odlingar sätter extra smak på revbensspjällen.

Recepten kommer från restaurang Surfers, Stockholm.

Fem kryddors revbenspjäll

Antal: 4 personer

  • 1 kg kamben av fläsk

  • 1,5 dl kinesisk ljus soja

  • 1,5 dl kinesisk mörk soja

  • 3 dl socker

  • 10 cm färsk ingefära

  • 2 msk torkad röd chili

  • 3 kingsolo-vitlökar eller 12 klyftor 

  • 3 kanelstänger  

  • 5 stjärnanis 

  • 1 msk hela fänkålsfrön

Servering:

  • Rostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Dela kambenen och lägg i en kastrull.

  2. Skala och skär ingefäran och vitlöken i större bitar och lägg dem samt resterande ingredienser i kastrullen. Fyll upp med vatten så att det täcker kambenen och låt puttra under lock i cirka 50 minuter eller tills köttet nästan trillar av benen. 

  3. Ställ av kastrullen och låt den stå i 10 minuter innan du lyfter ur kambenen. 

  4. Koka ner vätskan i kastrullen utan lock tills du har fått en härlig glaze.

  5. Vid servering vänder du ner kambenen i den nu nedkorta och lätt trögflytande glazen och låter kambenen koka med i 5 minuter. Lägg sedan upp kambenen på ett större fat och toppa med rostade sesamfrön.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK