Jordnötsnudlar med gurka och mynta
En snabb och umamirik nudelrätt med jordnötssmör, ingefära och lite hetta. Toppa nudlarna med jordnötter, gurka och mynta. Servera genast!
Recept av hållbarhetskonsulten Annie Månsson som driver sajten vegokak.se.
Jordnötsnudlar med gurka och mynta
Ingredienser
- 200 g breda risnudlar
- 0.5 gurka
- 0.5 dl salta jordnötter
- 1 knippe mynta
- 0.5 dl ljus soja, exempelvis japansk soja
- 0.5 dl crunchy jordnötssmör, osötat
- 1 msk sesamolja
- 1 msk sambal oelek
- 1 lime
- 1 msk socker
- 1 msk ingefära, färskriven
- 2 vitlöksklyftor, eller efter smak
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Vietnamesiska nudlar med tofu





30 min
Sötpotatiscurry med aubergine och kokos





45 min

Bibimbap på svenska
40 min
Syrligt krispig surf ’n’ turf
45 min

Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco





1 h

Vego i världsklass – för en billig peng

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök
Vegetarisk gimbap





45 min

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Laga mat med räddade grönsaker

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Zeina Mourtada och Paul Svensson släpper klimatsmart kokbok

Gjorde lyxig glass på rostad äppelskrutt

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs





1 h 15 min

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs





1 h 15 min

Spenatgryta





30 min

Hur får man barnen att äta mer vego?

Ät smart, hjälp planeten – och få bättre flås

Smörstekt gnocchi med goda småtomater





30 min

Bönquesadillas med lime och chipotle





30 min

Pasta med kronärtskockor och mandlar





20 min

Morotspannkaka med rårörda lingon





45 min