Päronpaj med lyxig kompott
Päronpaj med lyxig kompott

Päronpaj med lyxig kompott

2,9 (31 röster)

Päronpaj. Ta vara på höstens fina päron och baka en god och vacker paj med lyxig päronkompott. Har du inga päron går det bra att använda äpplen i stället. Recept ur ”Blomster och bakverk” av Annelie Andersson.

1 portion i receptet blir en paj som räcker till 10–12 bitar. Tid tillkommer för kompotten att svalna.

Päronpaj med lyxig kompott

  • Päronkompott

  • 1.5 dl socker, à 86 g
  • 1 dl vatten
  • 1 msk whiskey, eller konjak
  • 4 päron, medelstora päron à 125 g
  • 0.5 tsk kardemumma, hel
  • Pajskal

  • 125 smör , kallt, tärnat
  • 120 g mandelmjöl, à 50 g
  • 2 dl majsstärkelse, à 55 g
  • 1.75 dl durramjöl, à 50 g
  • 0.75 dl strösocker, à 86 g
  • 1 tsk psylliumfrön, finmalda, (fiberhusk)
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg, eller ett par msk vatten
  • Montering och gräddning

  • 3 päron

Gör så här

LÄS VIDARE