Päronpaj med lyxig kompott
Foto: Annelie Andersson
Päronpaj med lyxig kompott

Päronpaj med lyxig kompott

2,9 (27 röster)

Päronpaj. Ta vara på höstens fina päron och baka en god och vacker paj med lyxig päronkompott. Har du inga päron går det bra att använda äpplen i stället. Recept ur Blomster och bakverk av Annelie Andersson.

1 portion i receptet blir en paj som räcker till 10–12 bitar. Tid tillkommer för kompotten att svalna.

Päronpaj med lyxig kompott

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Päronkompott

  • 1.5 dl socker, à 86 g
  • 1 dl vatten
  • 1 msk whiskey, eller konjak
  • 4 päron, medelstora päron à 125 g
  • 0.5 tsk kardemumma, hel
  • Pajskal

  • 125 smör , kallt, tärnat
  • 3 dl mandelmjöl, à 50 g
  • 2 dl majsstärkelse, à 55 g
  • 1.8 dl durramjöl, à 50 g
  • 0.8 dl strösocker, à 86 g
  • 1 tsk psylliumfrön, finmalda, (fiberhusk)
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg, eller ett par msk vatten
  • Montering och gräddning

  • 3 päron

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK