Härliga recept på tårta för alla tillfällen

Publicerad:
Uppdaterad:
Tårtor för alla kalas
Foto: Thomas Hjertén, Lina Eidenberg Adamo, Helén Pe
Tårtor för alla kalas

Bakrecept

Hembakad tårta är alltid kul att bjuda på. Här har vi samlat våra bästa recept på en mängd olika tårtor. Här hittar du bland annat den älskade klassikern pinocchiotårta, modern moussetårta och chokladälskarens drömtårta.

Tårta är ofta kalasets höjdpunkt. Och visst är det kul att få ställa fram en smaskig skapelse som imponerar på gästerna.

Är du avancerad så bakar du med många lager och fyllningar och pyntar den med magi. Vill du göra en enklare finns tårtor som du kan sno ihop på en halvtimme och ändå få till en riktig läckerbit.

Vill du göra rulltårtan lite festligare kan du skära upp den, spritsa på grädde och garnera med bär.

Här är våra 10 bästa tårtrecept – och en tårtbotten

Tårtbotten – så blir den helt perfekt. Bästa tipsen för en luftig men ändå fast tårtbotten som går att dela i flera lager. Baka den gärna dagen innan du ska sätta ihop den så är den lättare att dela.

Foto: Thinkstock
Så bakar du en perfekt tårtbotten.

Pinocchiotårta – här är en älskad tårta som passar lika bra på födelsedagskalaset som till påsk, midsommar eller varför inte som final på kräftskivan. Perfekt att baka i långpanna om ni blir många.

Foto: Helén Pe
Mormor Margits midsommartårta kallas också pinocchioitårta.

Chokladmoussetårta - choklad, choklad, choklad och så lite hallon på toppen. Den här moussetårtangår bra att göra långt i förväg och förvara i frysen.

Foto: Thomas Hjertén
Chokladmoussetårta med hallon.

Moussetårta med hallon och choklad – vill du prova på lite mer avancerad tårtbakning är den här moussetårtan rolig att baka. Den är egentligen inte så svår men det är många moment. Men klart värd besväret.

Foto: Helén Pe
Dekorera tårtan med queneller och kupoler.

Drömrulltårta - den här klassiska rulltårtan blir aldrig omodern med sina fina smaker av choklad och smörkräm. För variation kan smörkrämen enkelt smaksättas med något du gillar.

Foto: Thinkstock
Drömrulltårta – en riktig fikadröm.

Fransk chokladtårta - Kakdrottningen Birgitta Rasmusson bjuder på ett läckert recept på den vackert, spegelblanka chokladtårtan. Håll koll på gräddningen så den inte blir för torr.

Foto: Ulf Svensson
Fransk chokladtårta

Jordgubbstårta - Det här är en blandning mellan klassisk jordgubbstårta och cheesecake och det är en riktigt härlig succétårta. Fylld med söta jordgubbar och extra piffad med citronmeliss.

Foto: Björn Lindahl
”Annas enkla jordgubbstårta är inget annat än fantastiskt god.”

Prinsesstårta i långpanna - Baka i långpanna är perfekt när man är många, inte minst tårta och snyggt blir det också.
Prinsesstårta - Så lyckas du med marsipantårtan. Recept med bra steg för steg instruktioner.

Foto: Helén Pe
Prinsesstårta i långpanna

Siffertårta - Så enkelt gör du den populära och roliga tårtan, steg för steg, till alla födelsedagskalas. Fyll med fluffig hallonkräm och pynta med allt gott du kan tänka dig.

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Siffertårta med hallonkräm

Glutenfri tårta - Oscar II – Baka en kungligt god tårta som dessutom är fri från gluten. Ljuvliga smaker av rostad, crunchig mandel, krämig fyllning och frasiga marängbottnar.

Foto: Björn Lindahl
En riktig klassiker - mandeltårtan som blir glutenfri med detta recept.

Williamtårta - Så lyckas du baka den fina, klassiska konditorstårtan hemma. Garnera med blank chokladtryffel och mandelspån. Här finns också tips på hur du kan baka den helt utan gluten.

Foto: Camilla Eriksson
Bjud på en klassisk Williamtårta på söndag när det är morsdag. Konditorn Camilla Eriksson ger dig receptet.
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE