Foto: Simon Bajada
Kyckling, ris och curry – utan kyckling.

Kyckling, ris och curry – utan kyckling

Bli först med att rösta!
Publicerad:
Uppdaterad:

”Enligt byrån Food & Friends årliga rapport Matrapporten är en av Sveriges populäraste rätter tydligen kyckling med tillbehör. Det kan innebära lite vad som helst i min värld, så jag har valt att tolka det utifrån en av mina absolut favoriträtter som barn, som serverades frekvent både i skolan och hemma, säger Gustav Johansson och presenterar: Kyckling med gulcurry och ris – utan kyckling.

Texturerade vegokött som naturella oumphbitar eller liknande funkar fantastiskt bra istället för kyckling i det mesta. Hantera dem på i stort sett samma sätt, koka om du vill ha dem möra eller knaperstek om du vill ha dem med schysst tuggmotstånd, men inte för länge. Då blir de torra.

Recept från Gustav Johanssons nya kokbok ”Vegansk husmanskost, Vardagsrätter – Klassiker – Högtidsmat” (Bonnier fakta).

Kyckling, ris och curry – utan kyckling

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g oumph
  • 1 lök, gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära, kan uteslutas
  • 1 msk curry, gul
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2.5 dl havregrädde
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 0.5 dl japansk sojasås, ljus
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • rapsolja, att steka i
  • 0.5 st lime, pressade saften
  • 0.5 kruka koriander
  • Till servering

  • 4 portioner basmatiris
  • grönsallad, med körsbärstomater

Gör så här

avAftonbladet

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK