Zucchiniplättar med rökt lax, fetaost och pepparrotskräm
Rökt lax passar otroligt bra ihop med pepparrot. Smular du på lite fetaost gör smaklökarna små glädjeskutt och zucchiniplättar ger extra matighet. Recept ur ”Morbergs Bakficka” av Per Morberg.
Zucchiniplättar med rökt lax, fetaost och pepparrotskräm
Ingredienser
- 8 tunna skivor kallrökt lax
- 1 avokado
- 1 knippa rädisor
- salladslök, eller gräslök
- blandade salladsblad och smörgåskrasse
Zucchiniplättar
- 2 zucchini, à 300 g
- 4 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 150 g fetaost
- smör och rapsolja till stekning
- salt och svartpeppar
Pepparrotskräm
- 3 cm färsk pepparrot, eller riven pepparrot på tub
- 250 g kvarg, naturell eller färskost
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Per Morberg bjuder på enkel och genuin mat
Rostbiff med potatissallad och remouladsås





1 h
Zucchinibiffar med fetaost





45 min
Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja





1 h
Stekt fläsk med persiljesås





Marinerade lammkotletter med ratatouille





1 h
Kyckling med fetaost och höstsvamp





1 h
Fiskburgare med krämig räksås





1 h
Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost





30 min
Halstrad råbiff med tunna pommes frites





1 h
Vegobiffar – fem enkla recept
Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare





40 min
Kycklingfilé fylld med fetost och spenat





1 h
Potatisbullar med broccoli och fetaostsås





30 min
Medelhavstacos 2.0





45 min
Refried beans med mangosalsa och fetaost





40 min
Laxlasagne med spenat





30 min
Nachos med bönor och avokado





15 min
Varmrökt lax med pasta





30 min
Laxfrittata med pepparrot





15 min
Avokadomacka med kallrökt lax





10 min
Lyxig linsgryta med kyckling och cashewnötter





45 min
Wraps med läcker fyllning





25 min