Pannacotta med lingongelé

Foto: Karolina Olson Haglund

Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin

3,4 (5 röster)

Julen 2020

Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin – en len och söt dessert med frisk lingongelé. Friterad rosmarin är ett gott och oväntat inslag. Byt ut lingonen mot bär eller frukt som är i säsong just nu. På sommaren passar till exempel rabarber utmärkt till den här efterrätten.

Receptet går bra att du dubblera om du vill göra fler desserter.

Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin

  • Ingredienser

  • 1 vaniljstång, alternativt vaniljpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 blad gelatin
  • Lingongelé

  • 100 g lingon
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk rosmarin, färsk eller torkad
  • 1 blad gelatin
  • Friterad rosmarin

  • 0.5 dl strösocker
  • dl olja, till fritering
  • 6 kvistar rosmarin

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Julgodis

Efterrätt

Svenska recept

Bakning

MER OM GODARE

Så odlar du rosmarin

Överraska med klassiska klenäter

1 h

Saffransbullar med vanilj – ljuvliga smaker

1 h 45 min