Boquerones

Foto: Karolina Olson Haglund

Boquerones på strömming

4,3 (6 röster)

Förrätter – recept på goda förrätter

Boquerones är en spansk specialitet gjord på sardiner. I Sverige är det ofta svårt att få tag på sardiner så här är ett recept på en försvenskad variant gjord på strömming.
– Minst lika god som originalet, säger Karolina Olson Haglund, som skrivit boken Laga lyxigt med liten kassa.

Boquerones på strömming

  • Ingredienser

  • 500 g strömmingfilé
  • Lag

  • 1 dl ättikssprit 12 % krav
  • 1 msk salt
  • 0.5 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • Marinad

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk citronskal, finrivet
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Gazpacho

ÄMNEN I ARTIKELN

Förrätter – recept på goda förrätter

Recept

Brunch

Tillbehör mat

Fiskrecept

MER OM GODARE

Lyxig studentbuffé för liten peng

Vit sparris med mousselinesås

45 min

Melonsallad med mynta och fårost

20 min