Servera den glutanfria mandeltårtan med en klick grädde.
Foto: Björn Lindahl
Servera den glutanfria mandeltårtan med en klick grädde.

Glutenfri mandeltårta

4,7 (3 röster)

Mandeltårtan är ett strålande exempel på att man kan utesluta vanligt vetemjöl – och det blir väldigt mycket godare. Kan även lätt bli laktosfri om man byter ut grädden. Perfekt till fikat eller födelsedagsfirandet.

Glutenfri mandeltårta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, skal och saft
  • 4 ägg, rumstempererade
  • 3 dl mandelmjöl
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl flagad mandel, cirka
  • florsocker, att pudra över kakan

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

Recept av Janet Gustavsson.

LÄS VIDARE

Mat & Dryck

Prenumerera på Mat & drycks nyhetsbrev

Hitta ny inspiration till din matlagning både för vardagar, helger och högtider. Här finns recept på klassisk husmanskost, trendiga rätter, vegetarisk och vegansk inspiration och läckra bakverk.